Ruta del vi DO Empordà

 RUTA DEL VI – DENOMINACIÓ D'ORÍGEN EMPORDÀ

L'Empordà ofereix paisatges de vinya impressionants i vins que expressen tota l'essència del Mediterrani.  A Roses podeu visitar les vinyes de la plana i les que s'enfilen vora el mar, a les muntanyes del Cap de Creus. La terra, el clima i el paisatge configuren el caràcter singular de cada vi  de l'Empordà.

Roses, membre de la Ruta del Vi DO Empordà  participa activament en la promoció dels productors comarcals i de les activitats d'enoturisme que es realitzen a la zona. Experiències úniques, atenció personalitzada o en petits grups en espais singulars , guiats per experts que us trametran coneixements ancestrals, així com les tècniques més innovadores de l'enologia actual.

Veniu a tastar l'essència de l'Empordà!

 

 

 • WINE PALACE - ROSES
  WINE PALACE - ROSES

   

  Aquesta botiga especialitzada en vins, destil·lats i productes delicatessen disposa de nou establiments a l’Empordà: dos a Roses, un a Empuriabrava, dos a Figueres, un a l’Escala, dos a Platja d’Aro i un a Sant Feliu de Guíxols. El seu equip d’especialistes és capaç de satisfer els paladars més exigents. També disposa de botiga online, amb una gran selecció de vins de l’Empordà.

   Wine Palace Roses

  Avda.Gran Via Pau Casals, 210-216
  17480 Roses
  Girona
   972 15 20 10
   roses@winepalace.es
   Wine Palace Roses

   Wine Palace Ciutadella

  RONDA MIQUEL OLIVA PRATS,14
  17480 Roses
  Girona
   972459322
   ciutadella@winepalace.es
   Wine Palace Ciutadella
   

  Wine Palace Sta Margarita

  Avda. Gola Estany, 49 
  17480 Roses
  Girona
   972 25 36 76
   stamarga@winepalace.es
   Wine Palace Sta Margarita

 • HOTEL TERRAZA
  HOTEL TERRAZA

  Situat a peu de platja, l’Hotel Terraza és un lloc de bellesa, somnis i sorpreses que ofereix als seus clients unes instal·lacions idònies per relaxar-se o per fer una mica d’esport i mantenir-se en forma. L’spa de l’hotel, ideat i preparat per satisfer la demanda de salut, benestar i tranquil·litat dels hostes, permet descobrir les propietats vitals, curatives i relaxants dels serveis proposats. L’establiment té tots els serveis i equipaments necessaris perquè pugueu passar uns dies de somni, individualment o en família, mentre gaudiu de la sala defitness i la zona d’aigües: piscina climatitzada, jacuzzi, bany turc, dutxes bitèrmiques, sauna... Veniu a conèixer els tractaments exclusius de l’Hotel Terraza, adaptats a les darreres tendències en cosmètica.

  Hotel & Spa Terraza****

  Av. de Rhode, 34
  17480 Roses
  Alt Empordà
  Telèfon: (+34) 972 256 154
  Fax: (+34) 972 256 866
  E-mail: info@hotelterraza.com
  Web: www.hotelterraza.com
  ID Registre: HG-000164

 • RESTAURANT CAN CERVERA
  RESTAURANT CAN CERVERA

   L'any 2013, Carles Roig i Inès Canta van obrir les portes d'aquest restaurant familiar des del qual volen transmetre la seva passió per la cuina en cadascun dels plats que serveixen als seus clients. Uns plats elaborats amb productes frescos, de qualitat i de proximitat, que enllacen la cuina del Mediterrani amb pinzellades de gustos internacionals, peixos frescos i, com una aposta diferent en un restaurant de costa, la nostra especialitat: les carns a la pedra. Les carns són de proximitat, com de l'Albera, fins  les millors carns de tot el món així com també carns exòtiques.

  Obert tot l'any

  Restaurant Can Cervera by La Croqueta

  C. Mairó, 56
  17480 Roses (L’Alt Empordà)

  Telèfon: (+34) 972 151 250
  E-mail: restaurantcancervera@gmail.com
  Web: www.lacroqueta.cat

 • ESPELT VITICULTORS
  ESPELT VITICULTORS

   

  Espelt Viticultors és un projecte encapçalat per l’Anna, la darrera de moltes generacions de pagesos empordanesos. La seva família prové d’una zona de terraprims on només es podien cultivar vinyes i oliveres, i això és el que ella continua fent actualment.

  La vinya és per a l’Anna un projecte de vida en què les coses passen a poc a poc: una sola verema a l’any; decisions a trenta o més anys vista. El respecte al sòl és una de les bases de la seva feina, ja que per treure el màxim partit de la terra cal mantenir-la en equilibri i cuidar el seu ecosistema; per això, ja treballa 80 ha en ecològic, i la seva intenció és anar convertint totes les vinyes.

  La seva màxima consisteix a fer vins que parlin del lloc del qual surten, dels sòls de granit i pissarra, de la tramuntana i el sol mediterrani, del caràcter de la gent que els ha vist créixer; però el que la satisfà de debò és que arribin, que convidin a beure’n una altra copa i que siguin companys de grans i petits moments de felicitat.

  Espelt Viticultors

  C. del Mas Espelt, s/n
  17493 Vilajuïga (L’Alt Empordà)

  Telèfon: (+34) 972 531 727
  E-mail: info@espeltviticultors.com
  Web: www.espeltviticultors.com

 • CELLER MARTIN FAIXÒ - MAS PERAFITA
  CELLER MARTIN FAIXÒ - MAS PERAFITA

   

  La família Martín Faixó, de Cadaqués, va embarcar-se l’any 2000 en la plantació i recuperació de la vinya al parc natural de Cap de Creus. Quatre anys més tard, es collien els primers raïms a mà en les mateixes terres que havien treballat els seus avantpassats. No va ser fins el 2007 quan els vins negres Cadac 04 i Perafita 05, el Picapoll 07 i els dolços surten al mercat dins la DO Empordà. Un any després ho fa el rosat.

  El vincle familiar amb el món del vi ve de lluny. Per part de la mare (Faixó), sempre s’han dedicat a la pesca i a l’agricultura, amb vinya i posteriorment olivera. De la banda del pare (Martín), han treballat a la restauració.

  L’actual generació ha fusionat aquestes dues vocacions familiars amb la creació del Celler Martín Faixó. El celler compta amb 14 hectàrees plantades de vinya en un terreny mineral format de pissarra, de les varietats Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Picapoll i Moscat d'Alexandria.

  L’any 2010 els Martín Faixó van ampliar l’oferta vinícola del celler, endinsant-se a l’enoturisme. Des d’aleshores els clients tenen l’oportunitat de fer una aproximació al món del vi i la vinya, a la vegada que conèixer els principals atractius turístics que ofereix la Costa Brava.

  Celler Martín Faixó

  Ctra. de Cadaqués, s/n
  17480 Roses 

  Telèfon: (+34) 682 107 142
  E-mail: info@martinfaixo.com
  Web: www.martinfaixo.com

   
 • EMPORDÀLIA
  EMPORDÀLIA

   Empordàlia és una cooperativa situada a l’Empordà, la comarca catalana amb una personalitat històrica i cultural més acusada, que ha sabut relligar passat i present amb les seves millors ofrenes: els fruits de l’olivera i de la vinya. Empordàlia és la crònica viva d’antics cellers que uneixen en cada ampolla, sota l’etiqueta de la DO Empordà, bagatge i qualitat. La cooperativa treballa una extensió de terra a l’abast de la mà de l’home: 500 hectàrees d’oliveres centenàries i 200 de ceps vells i vinyes més joves; unes terres ubicades al mig d’una geografia rocosa, netejada per la tramuntana, regada per pluges escasses i acompanyada pel salobre del mar, que reben el primer sol de la Península i on l’activitat comença quan encara és fosc.

  Empordàlia

  Ctra. de Roses, s/n
  17494 Pau (L’Alt Empordà)

  Telèfon: (+34) 972 530 140
  E-mail: info@empordalia.com
  Web: www.empordalia.com

 • MAS LLUNES
  MAS LLUNES

  Mas Llunes és un celler familiar fundat per la família Roig, amb una llarga tradició com a viticultors i elaboradors a Garriguella.

  La seva filosofia és utilitzar únicament raïm de vinyes pròpies. Això els permet controlar tot el procés d’elaboració, prioritzant la utilització de les varietats autòctones de la zona, per obtenir uns vins amb un marcat caràcter empordanès.

  La major part de les vinyes estan situades al peu del paratge natural de l’Albera, en terrenys de pissarra molt influenciats per la tramuntana.

  El celler ofereix diferents activitats relacionades amb la vinya, el vi i el patrimoni que els envolta.

  Celler Mas Llunes

  Ctra. de Vilajuïga, s/n
  17780 Garriguella

  Telèfon: (+34) 972 552 684
  E-mail: info@masllunes.es
  Web: www.masllunes.es

 • COOPERATIVA DE GARRIGUELLA-CELLER GERISENA
  COOPERATIVA DE GARRIGUELLA-CELLER GERISENA

  La Cooperativa Garriguella és una empresa fundada el 1963 que actualment està formada per 60 socis. La Cooperativa ha canviat la seva estratègia d'elaboració i comercialització, produint raïm de qualitat i fent que els seus vins accedeixin als millors mercats del món.

  En el vessant de l'eno-turisme ofereix diferents pacs entre els quals està el pac bàsic (visita celler amb degustació de vins; pac maridatge (pac bàsic maridat amb tapes); o el pac gastronòmic (pac bàsic amb menú gastronòmic) i altres pacs relacionats amb el seu entorn, com un pac on es visita el centre de reproducció de tortugues de l'Albera, el pac caiac o el pac Monestir de Sant Quirze de Colera. També disposa d'una agro-botiga i una zona de degustació on es poden comprar i degustar diferents productes de la zona.

  Cooperativa Agrícola de Garriguella

  Celler Gerisena

  Ctra. de Roses, s/n
  17780 Garriguella (L’Alt Empordà)

  Telèfon: (+34) 972 530 002
  E-mail: info@cooperativagarriguella.com
  Web: www.cooperativagarriguella.com

 • CELLER COOPERATIU D'ESPOLLA
  CELLER COOPERATIU D'ESPOLLA

  El Celler Cooperatiu d’Espolla, fundat el 1931, és una de les empreses vinícoles amb una tradició més llarga a la comarca de l’Alt Empordà. Amb el pas dels anys, al mateix temps que s’hi han anat adherint nous socis, ha augmentat la diversitat de terrenys i sòls de les finques pròpies del celler: actualment n’hi ha de granítics, d’argilosos i de pissarra, amb unes altituds que arriben fins a 150 metres. La proximitat del mar Mediterrani, els contraforts de la serra de l’Albera i el vent de tramuntana sec que bufa del nord acaben de conformar un paisatge i un entorn característics en els quals les varietats tradicionals empordaneses conviuen amb altres d’incorporació recent.

  Celler Cooperatiu d'Espolla

  Ctra. de Roses, s/n
  17753 Espolla 

  Telèfon: (+34) 972 563 178
  E-mail: info@cellerespolla.com
  Web: www.cellerespolla.cat

 • CELLER HUGAS DE BATLLE
  CELLER HUGAS DE BATLLE

  El Celler Hugas de Batlle és un petit celler situat al centre de Colera. Consta d’un pati exterior com a zona d’elaboració i d’un local interior amb una zona d’envelliment i una altra per a fer tasts.

  Cuidem les nostres vinyes amb molta cura i respectem el medi ambient minimitzant l’ús de fungicides i productes poc respectuosos.

  Aquestes vinyes, plantades en terrasses, veuen com surt el primer raig del sol de la Costa Brava. La peculiaritat del terreny i l’interès en vetllar per la qualitat del nostre producte fa que gran part de les feines les fem manualment.

  Celler Hugas de Batlle

  C. Francesc Rivera, 28-30
  17496 Colera (L’Alt Empordà)

  Telèfon: (+34) 972 389 149
  E-mail: info@cellerhugasdebatlle.com
  Web: www.cellerhugasdebatlle.com

 • LA VINYETA
  LA VINYETA

  La Vinyeta és un dels projectes més joves i dinàmics de la DO Empordà. Els seus propietaris, Josep i Marta, són dos joves emprenedors que van començar el 2002 amb només 4 hectàrees de vinyes velles situades a Mollet de Peralada. A partir d’aquestes vinyes, i amb l’experiència de l’anterior propietari, van plantar altres camps. El 2006 van construir el celler i van començar a elaborar les primeres ampolles. En aquests pocs anys, els vins de La Vinyeta han obtingut diversos reconeixements i els seus propietaris s’han guanyat l’estima de nombrosos visitants, que hi acudeixen atrets per un tracte molt personal.

  La Vinyeta

  Camí Mollet de Peralada a Masarac,s/n Par117 Pol.2
  17752 Mollet de Peralada (L’Alt Empordà)

  E-mail: celler@lavinyeta.es
  Web: www.lavinyeta.es

 • VINYES DELS ASPRES
  VINYES DELS ASPRES

  Aquest celler de dimensió i tradició familiar elabora només vins de collita pròpia i bàsicament de varietats empordaneses. Tot i que la marca Vinyes dels Aspres és nova, al seu capdavant hi ha la nissaga de vinyaters i vinaters de can Batlle de Cantallops, el poble més al nord i, segurament, el més atramuntanat de l’Empordà vitícola. A Vinyes dels Aspres, tradició i modernitat es combinen per donar lloc a uns vins autèntics; vins personals envellits en bona fusta i uns dolços molt especials. Les elaboracions, molt curoses, volen expressar l’ànima d’aquest ventós racó de món, magre en recursos i ric en essències.

  Vinyes dels Aspres

  C. Requesens, 7
  17708 Cantallops (L’Alt Empordà)

  E-mail: vinyesdelsaspres@vinyesdelsaspres.cat
  Web: www.vinyesdelsaspres.cat

 • MASETPLANA
  MASETPLANA

  Fruit d’una llarga història familiar que es remunta al 1826 i que han engrandit les darreres generacions, l’avi Julián, en Xavier Maset i, ara, en Julià, Masetplana és actualment un molí d’oli de referència a l’Empordà, per la seva qualitat i volum, i un celler de vins i caves de gran projecció que combina innovació i tradició. Tots els seus productes tenen una empremta genètica pròpia i autènticament empordanesa que neix de la passió i d’una manera de fer personal, des del conreu i la cura de les vinyes i les oliveres fins a la part més creativa, la que sorgeix a l’hora de gestar aquests productes. El fruit del treball de Masetplana està basat en la paciència i la dedicació i en el desig de proporcionar el màxim gaudi.

  Masetplana

  C. Paratge dels Pedreguers, s/n
  17780 Garriguella (L’Alt Empordà)

  Telèfon: (+34) 972 530 090
  E-mail: info@masetplana.com
  Web: www.masetplana.com

 • CELLERS D'EN GUILLA
  CELLERS D'EN GUILLA

  Vins nous elaborats amb raïm de vinyes velles: aquesta és l’aposta de Cellers d’en Guilla, un nou celler amb producció limitada ubicat al barri de Delfià, al municipi de Rabós d’Empordà. El fet de treballar amb produccions reduïdes li permet garantir una elaboració curosa, basada en varietats autòctones que són un bon reflex de l’Empordà.

  Cellers d'en Guilla

  C. de Peralada, s/n Delfià
  17754 Rabós d’Empordà (L’Alt Empordà)

  Telèfon: 972 545 128
  E-mail: info@cellersdenguilla.com
  Web: www.cellersdenguilla.com

Comparteix