Gastronomia

La gastronomia de Roses, a cavall entre tradició i creativitat, està basada eminentment en el peix fresc. Com a port natural, Roses té una important flota pesquera que a diari proveeix la vila de peix fresc i marisc. Tant la sortida com l’arribada de les embarcacions és tot un espectacle. El plat tradicional i més representatiu és el Suquet de Peix de Roses, que podeu tastar durant tot l’any a diferents restaurants de la vila.

La cuina de Roses ha assolit fama internacional gràcies a les genials creacions de Ferran Adrià, xef del restaurant El Bulli, considerat durant anys el millor restaurant del món, actualment en procés de reconversió.

Tant la cuina tradicional com la prestigiosa gastronomia moderna estan dominades pel caràcter mediterrani d’aquest territori: peix fresc, oli d’oliva, excel•lents productes de l’hort, mel, anxoves i carn d’excel•lent qualitat. Aquests productes configuren una dieta variada, sana i deliciosa.

No oblideu acompanyar els àpats amb els vins que elaboren els cellers de la comarca, sota la Denominació d’Origen Empordà: vins joves, rosats afruitats, blancs amb fusta, criances de cupatge, caves i l’emblemàtica garnatxa. Els trobareu a molts dels restaurants de Roses, però també us proposem fer una ruta enològica per les cooperatives i cellers de la comarca que segur que us sorprendrà agradablement.

Comparteix