Test Gravel Roses – Aiguamolls de l'Empordà

Tipus: Gravel
Sentit de gir: Horari
Distància: 43 km
Durada: 4h
Desnivell positiu acumulat: 70 m
Desnivell negatiu acumulat: 70 m

Dificultat: 1/3


Descripció:

Aquesta ruta amb inici a Roses és ideal per visitar i tenir una visió global del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. El traçat suau coincideix en gran part, amb la Ruta dels Estanys i, parcialment, amb la ruta cicloturística Pirinexus, de manera que trobarem d'altres ciclistes en sentit d'anada o tornada.

Passarem per nuclis urbans integrats dins del parc, alguns d’ells ben particulars i originals, com Empuriabrava o Castelló d’Empúries. Travessarem pedalant el riu Muga i espais oberts entre estanys, alguns d’ells equipats amb aguaits per observar la fauna. Abans d’arribar a la meitat del recorregut, passarem pel Cortalet, on hi ha el centre d'informació del parc, i seguirem fins a trobar el camí de les Llúdrigues, tocant la vora del riu Fluvià.

 

PRECAUCIONS

 • Fem algun tram curt de carretera asfaltada, amb molt poca intensitat de vehicles. Tot i així, cal extremar les precaucions.
 • Alerta a Empuriabrava si s’agafa el carril bicicleta: quan s’arriba a les rotondes des del costat esquerre, cal vigilar i potser pujar a les voreres, ja que hi ha cotxes que envaeixen el carril bici.

 

+ Info:

 

 

 • Avís legal

  Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

  És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

  També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

  Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.

Comparteix