Roses - Parc Natural Cap de Creus

Tipus: Carretera
Sentit de gir: Anti-horari
Distància: 84 km
Durada: 4h 30'
Desnivell positiu acumulat: 1.446 m
Desnivell negatiu acumulat: 1.446 m
Dificultat: 2/3

Descripció:

És una ruta magnífica, que es dirigeix primer cap al nord sortint de Roses, dins el parc natural de Cap de Creus, pujant el massís fins a Perafita, abans d’anar cap a Cadaqués. Si seguiu la ruta, us portarà a la casa de Salvador Dalí (ara un museu), fins al punt més oriental del parc natural, on trobareu un mirador amb vistes al mar. Torneu a Perafita, per agafar la bonica baixada fins a El Port de la Selva. Des d’allà, la pujada fins a Sant Pere de Rodes és difícil, però les vistes al mar i l’imponent monestir a la part superior fan que valgui la pena. Quan descendiu, el recorregut us ofereix de seguida un agradable passeig per la plana pel parc natural dels pantans d’Empordà, abans que us porti fins la vora del mar a Roses.

 

  • Avís legal

    Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

    És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

    També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

    Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.