Roses - Cap de Creus

Tipus: Carretera
Sentit de gir: Anti-horari
Distància: 47 km
Durada: 2h 45
Desnivell positiu acumulat: 829 m
Desnivell negatiu acumulat: 829 m
Ports principals: Sant Pere de Rodes (Pendent mitjà del 6,9% - Pendent màxim del 19%)

Dificultat: 2/3

 

Descripció:


Aquesta ruta concentra, en pocs quilòmetres, la descoberta de l’espectacular entorn de Roses, amb la combinació de ports curts però molt panoràmics i el pas pels principals enclavaments del Parc Natural del Cap de Creus.

Opcionalment, al pas pel coll de Perafita, és molt recomanable una visita a Cadaqués i al mateix enclavament del cap de Creus –punt més oriental dels Pirineus i de tota la península Ibèrica–, però requereix disposar de més temps i fer uns 70 km i un desnivell de 1.300 m, aproximadament.

En temporada de vacances i en caps de setmana, es recomana sortir aviat al matí per evitar el trànsit a la pujada al coll de Perafita, sobretot si es vol anar fins al far del cap de Creus.

El sector del Port de la Selva a Vilajuïga és magnífic, tant esportivament com paisatgísticament. El final de la ruta no presenta desnivells i permetrà gaudir de les vistes obertes a la plana empordanesa en un itinerari on solament cal estar atents perquè la carretera pot tenir un flux de trànsit important i els vehicles poden circular-hi a certa velocitat.

 

PRECAUCIONS

 • Carretera de muntanya amb revolts tancats. No hi ha voral.
 • Compte a aturar-vos als vorals.
 • Graveta fina al ferm de la baixada cap a Vilajuïga.
 • Carretera de Cadaqués força transitada en la primera part fins al coll de Perafita.
 • Trànsit a l’estiu molt més acusat.

 

+ Info:

 

 

 • Avís legal

  Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

  És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

  També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

  Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.