Roses - Cap de Creus

Tipus: Carretera
Sentit de gir: Contra-horari
Distància: 48 km
Desnivell positiu acumulat: 850 m
Desnivell negatiu acumulat: 850 m
Ports principals: Sant Pere de Rodes (Pendent mitjà del 6,9% - Pendent màxim del 19%)

 

Descripció:


Aquesta ruta concentra, en pocs quilòmetres, la descoberta de l’espectacular entorn de Roses, amb la combinació de ports curts però molt panoràmics i el pas pels principals enclavaments del Parc Natural del Cap de Creus.

Opcionalment, al pas pel coll de Perafita, és molt recomanable una visita a Cadaqués i al mateix enclavament del cap de Creus –punt més oriental dels Pirineus i de tota la península Ibèrica–, però requereix disposar de més temps i fer uns 70 km i un desnivell de 1.300 m, aproximadament.

En temporada de vacances i en caps de setmana, es recomana sortir aviat al matí per evitar el trànsit a la pujada al coll de Perafita, sobretot si es vol anar fins al far del cap de Creus.

El sector del Port de la Selva a Vilajuïga és magnífic, tant esportivament com paisatgísticament. El final de la ruta no presenta desnivells i permetrà gaudir de les vistes obertes a la plana empordanesa en un itinerari on solament cal estar atents perquè la carretera pot tenir un flux de trànsit important i els vehicles poden circular-hi a certa velocitat.