Gravel Roses – Albera

Tipus: Gravel
Sentit de gir: Contra-horari
Distància: 102 km
Durada: 9h
Desnivell positiu acumulat: 1.200 m
Desnivell negatiu acumulat: 1.200 m

Dificultat: 3/3


Descripció:

La ruta recorre una gran àrea de l’Alt Empordà: puja cap al nord, per la plana, a través de paisatges agrícoles i alguns pobles fins a arribar als contraforts dels Pirineus, al Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera.

Allà veurem el majestuós monestir romànic de Sant Quirze de Colera, i el bonic castell de Requesens, enfilat dalt d’una muntanya. Farem un ràpid descens cap a la plana i el camí de tornada ens sorprendrà passant encara per punts de gran interès com Castelló d'Empúries.

 

PRECAUCIONS

 • Baixant des del castell de Requesens s’ha de vigilar amb la velocitat que agafem, ja que la pista de terra fa giravolts tancats i podem trobar vehicles en sentit oposat al nostre.
 • Als nuclis urbans seguiu el camí proposat. Encara que anem en bicicleta, eviteu passar per carrers amb accés exclusius per a veïns.
 • Sortint de Peralada, travessem el riu Llobregat d’Empordà. Estigueu alerta amb la força de l'aigua en dies de pluja o posteriors.

 

+ Info:

 

 

 • Avís legal

  Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

  És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

  També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

  Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.