Cross Gravel Roses – Cap de Creus

Tipus: Gravel
Sentit de gir: Horari
Distància: 66 km
Durada: 7h 30'
Desnivell positiu acumulat: 1.493 m
Desnivell negatiu acumulat: 1.493 m

Dificultat: 3/3


Descripció:

La ruta en bicicleta que proposem ens porta a visitar alguns dels punts més carismàtics i coneguts del Parc Natural del Cap de Creus, com els pobles de Roses, la Selva de Mar, el Port de la Selva i Cadaqués.


Passarem per camins amb vistes panoràmiques del parc natural i molt més enllà. Les diverses tonalitats de marrons, verds i blaus són una constant durant tot el recorregut, de manera que l’esforç d’una ruta llarga i amb desnivells quedarà amplament compensat.


Cal advertir que la modalitat de bicicleta gravel permet fer el recorregut, però haurem d’explotar el seu vessant més salvatge, ja que trobarem parts més tècniques pel poc manteniment d’alguns camins, la geologia pedregosa de la zona i la intensitat d’alguns pendents.

 

PRECAUCIONS

  • Vigileu amb les baixades si es tria l'opció de bicicleta gravel, doncs en determinats punts la velocitat pot ser perillosa i impedeix fer una bona traçada per evitar les pedres soltes i punxegudes.

 

+ Info:

 

 

  • Avís legal

    Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

    És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

    També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

    Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.