BTT Roses - Vilaüt

Tipus: BTT
Sentit de gir: Horari
Distància: 25 km
Durada: 2h 30'
Desnivell positiu acumulat: 200 m
Desnivell negatiu acumulat: 200 m

Dificultat: 1/3

 

Descripció:

Ruta fàcil, fins i tot familiar, que ens permetrà copsar dos paisatges molt diferents i alhora propers.

Una primera part planera, humida, de paisatges agrícoles, amb estanys, pastures i closes, fins a l'estany de Vilaüt, on gaudirem dels ambients més naturals dels Aiguamolls de l'Empordà.

Tot seguit, ens aproparem a la part baixa de la serra de Rodes, passant pel bonic poble de Pau i, si voleu, Palau-saverdera, per descobrir paisatges més durs, amb el conreu de l'olivera com a protagonista, i les vistes sobre la plana de l'Alt Empordà.

 

PRECAUCIONS

 • Quan deixem la Ciutadella, cal creuar la carretera per un pas de vianants.
 • En començar, trobarem el gual de la Riera de la Trencada que pot dur aigua si ha plogut el dia abans.
 • Alerta en els diferents punts on creuem carreteres comarcals.
 • Les pistes agrícoles poden estar transitades per gent, bicicletes o cotxes de pagesos.
 • Respecteu les normes del Parc Natural dels Aiguamolls quan entreu a la zona de Reserva Integral.
 • No es pot accedir en bici fins a la porta de l’aguait de l’Estany de Viaüt.
 • Respecteu el bestiar i no deixeu portes o filats oberts.
 • Compte en creuar el nucli urbà de Pau. Els carrers són estrets.

 

+ Info:

 

 

 • Avís legal

  Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

  És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

  També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

  Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.