BTT Roses – Cap de Creus

Tipus: BTT
Sentit de gir: Horari
Distància: 67 km
Durada: 6h
Desnivell positiu acumulat: 1.520 m
Desnivell negatiu acumulat: 1.520 m

Dificultat: 2/3


Descripció:

Aquesta completa i exigent ruta en BTT pel Parc Natural del Cap de Creus ens endinsa en un territori dur, de colpidors paisatges resultat de la intervenció de l'home, del foc i del vent. Tot plegat, un estímul per als sentits i, alhora, exigència física per al nostre cos.

Gaudirem de la solitud dels paisatges interiors i costaners del cap de Creus, de les àmplies visuals, de l'empremta de l'home i la pedra seca, d'encisadores cales i pobles. Tot, mentre voltem la talaia del cim del Pení (607 m).

 

PRECAUCIONS

 • Cal estar en bona forma física.
 • No oblideu dur menjar i beure suficient.
 • Comuniqueu a algú el que voleu fer i, si podeu, compartiu la vostra ubicació en temps real.
 • Sou en un Parc Natural. Cal respectar totes les seves normes.
 • Possibles usuaris per les pistes en direcció contrària.
 • Trànsit motoritzat intens, sobretot a l’estiu, a carretera i urbanitzacions.
 • Perill punxades per pedres cantelludes a pista.
 • Perill punxades per punxes de gatoses i argelagues a pistes i corriols.
 • Atenció a la baixada pels corriols. Hi ha marges alts de pedra per caure avall.
 • En cas de no orientar-vos, no patiu, seguiu la pista tan a sobre de la ratlla com pugueu.

 

+ Info

 

 • Avís legal

  Els senders són propostes per seguir un itinerari determinat. Les marques dels senders són exclusivament elements informatius que indiquen per on passa l’itinerari previst. Degut a la diversitat de situacions i circumstàncies que es poden donar, és materialment impossible garantir que aquesta senyalització romangui sempre intacta. Per tant, l'Ajuntament i/o aquelles entitats que poden tenir cura del manteniment dels senyals no es poden fer responsables dels danys i/o perjudicis que en cas de perdre’s o per qualsevol altre motiu puguin patir els usuaris dels itineraris senyalitzats.

  És per això que es recomana als usuaris dels itineraris senyalitzats que no es refiïn només dels senyals i que tant abans de la sortida com en el seu decurs tinguin el mapa i el GPS o la brúixola a mà, per tal de resoldre els eventuals problemes que es puguin presentar.

  També és important tenir en compte que quan se segueix un sender abalisat cal respectar escrupolosament les normes de circulació viària i de convivència de la societat, tant quan se circula per una pista, com per una carretera, com per la llera d’una riera.

  Els itineraris assenyalats als senders són merament informatius i, per tant, l'Ajuntament de Roses no es fa responsable dels accidents derivats de la pràctica de l'activitat per aquest senders i recomana efectuar-la amb l'equip i material adequats, tenint en compte les recomanacions anteriors.