ESPECIALITATS DOLCES DE ROSES

 La Pastisseria Can Cairó és un establiment familiar situat al centre de Roses amb més de cent anys d’història. 
La qualitat, el servei, els productes artesans i l’amor per la feina ben feta són la seva millor targeta de presentació.

En Santi Buscató, mestre pastisser, ens explica l’origen de les seves especialitats:

Brunyols de l'avi Calillo

Això de Pastissers a Can Cairó ens ve de mena. A part del "tio Baldiri" (fundador de Can Cairó), i parent per part de mare, l'avi patern "l'avi Jaume" també va ser Pastisser d'ofici. Als 12 anys va deixar el Roses natal per anar a treballar a diferents pastisseries de Manresa i Barcelona. 
A causa de la guerra civil va tornar a Roses on, per raons del destí, es dedicà a altres professions, encarades al món de la pesca.

Quant vaig decidir fer-me pastisser, el meu oncle Lluis em va regalar una llibreta de receptes de l'avi, de la qual he tret la recepta dels formidables brunyols de Can Cairó, o potser els hauriem d'anomenar de "l'avi Calillo"?

Cairons

Els capricis del destí hem van ajuntar amb una noia Belga que m'ha robat el cor. Per tant que menys que tenir una petita representació de la pastisseria belga a casa. 
D'aquí venen els cairons, petits trossets de deliciosa xocolata belga amb:

ametlla
avellanes 
o gianduja amb neules

Magdalenes d'en Piu Piu

El 3 de gener del 2012 neix en Santi, el nostre fill, (en Piu piu com li diu la seva mare) i per celebrar aquest esdeveniment decidirem dedicar-li una especialitat, "les magdalenes d'en Piu piu", és una magdalena de taronja confitada, ametlla i pinyons.

Rocs de Montjoi

Montjoi és una cala idíl·lica a Roses mundialment coneguda perquè si trobava el Bulli, millor restaurant del món durant varis anys, a més a més és on va néixer el meu avi, al mas de Montjoi de d'alt. En honor a en Cinto de Montjoi un home fort i dur com els rocs de la cala de Montjoi, poc enraonador, però home d'una sola paraula, sec d'aspecte però dolç per dins li hem dedicat aquesta pasta que porta avellana, clara d'ou, sucre i cacau en pols.

Que Déu et guardi avi.

 

Contacte