El Vi

El cultiu de la vinya sempre ha dominat aquestes terres, del temps dels emporitans, passant pels dominis eclesiàstics de Sant Pere de Rodes o Sant Quirze de Colera, fins al moviment cooperatiu posterior a la crisi de la fil·loxera, ja en el segle XX, i la més recent eclosió de moltes iniciatives impregnades d’ il·lusió i bon ofici.

A la comarca descobrireu cellers de tota mena, de diferents dimensions i orígens que podreu escollir segons la vostra preferència i on segur que hi trobareu una bona acollida.

DENOMINACIÓ D’ORIGEN

LA Denominació d’Origen Empordà, petita però heterogènia, abasta un gran ventall de vins. En formen part més de 40 cellers, la majoria a l’Alt Empordà i alguns al Baix Empordà. La varietat pròpia de raïm és la garnatxa, aquí anomenada lledoner, en les seves diverses varietats: blanc, roig i negre i també la carinyena.
Hi trobareu vins joves, rosats afruitats, blancs amb fusta, excel·lents criances i l’emblemàtica garnatxa, vi dolç elaborat amb aquesta varietat.

Us convidem a tastar-los i a descobrir amb ells els paisatges, la història i la gastronomia de l’ Empordà.