EL PEIX

La pesca ha estat sempre una de les principals activitats de Roses, com a producte de supervivència però sobretot com a important producte de comerç. És una indústria molt especialitzada i els barcos van equipats amb diferents arts de pesca segons el tipus de captures que fan. El port de Roses és el primer en nombre de captures a la zona de Girona i el segon de tot Catalunya. La riquesa ecològica d’aquesta àrea del Mediterrani, es tradueix en una gran varietat d’espècies de peix i de marisc. Les més destacades són: 
Lluç, rap, dorades, llobarro, rogers, gall, besuc, anxoves, sardines, gambes, escamarlans, calamars i sípies, cloïsses, etc....
Us convidem a conèixer aquest antic ofici en directe a les visites guiades que organitza l’Oficina de Turisme de Roses i també a apropar-vos a les peixateries i als restaurants de Roses, on, estem segurs que no podreu resistir tastar els sabrosos productes que els pescadors posen al vostre abast. 
L’essència d’aquests productes la trobareu en el famós “Suquet de Peix de Roses” que us ofeirexen molts restaurants de Roses o, si ho preferiu, podeu probar de cuinar vosaltres mateixos.